Руската енергийна компания Газпром отрече съобщенията в турските медии, че е

...
Руската енергийна компания Газпром отрече съобщенията в турските медии, че е
Коментари Харесай

Газпром отрича да прави опити за придобиване на Боташ

Руската енергийна компания " Газпром "  отрече известията в турските медии, че е в развой на договаряния за придобиване на турската петролна корпорация " Боташ " (BOTAS), съобщи Анадолската организация.

" Разпространената в редица турски медии информация за хипотетични договаряния или планове за прекачване на турската компания " Боташ " под ръководството на " Газпром " е изцяло погрешна ", се споделя в изказване на съветския газов колос.

" Боташ " също опроверга обвиняванията, като съобщи, че " известията за продажбата или прехвърлянето на " Боташ ", водещата обществена институция на Турция в енергийния бранш, на която и да било страна или компания, в това число " Газпром ", са безпочвени. "

Припомняме, че в продължение на години България бе съвсем изцяло подвластна от съветския монополист " Газпром ". След " откачането " по време на държавното управление " Петков ", служебната власт на президента Радев подписа редица контракти с турската " Боташ ", през чиято мрежа сега идва хипотетичните доставки на полутечен природен газ. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР